هزینه و شرایط رتبه‌بندی پیمانکاران چیست؟

هزینه و شرایط رتبه‌بندی پیمانکاران چیست؟

بسیاری از صاحبان شرکت‌های پیمانکاری و کسب و کارهای همواره به دنبال اخذ رتبه‌بندی پیمانکاری هستند و برای آن زمان هزینه‌ی قابل توجهی را صرف می‌کنند که در برخی از اوقات، طی کردن فرایند مذکور ممکن است برای آن‌ها چالش‌برانگیز نیز باشد؛ اما سوال اصلی این است رتبه‌بندی پیمانکاران چیست و چرا از اهمیت زیادی برای این نوع شرکت‌ها برخوردار است. در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره در این حوزه از وکیل دارید با وکلای کسب و کار مانا ثبت تماس بگیرید.

سوال دیگری که باید به آن پاسخ داد این است که شرکت‌های پیمانکاری برای دریافت این رتبه باید چه مقدار زمان و هزینه را در نظر بگیرند و در ازای آن چه چیز در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت؟ در این مطلب تصمیم داریم تا به شکلی خلاصه و سریع به این سوالات پاسخ دهیم.

رتبه‌بندی پیمانکاران چیست و بر چه اساس انجام می‌شود؟

رتبه‌بندی پیمانکاران از جمله مواردی است که شرکت‌های پیمانکاری باید اقدام به اخذ آن کنند و از پایه ۵ تا ۱ رتبه‌ی خود را در سازمان برنامه و بودجه مشخص کنند.

براساس قوانین و مقرارات موجود، سازمان برنامه بودجه به عنوان مرجع رسمی برای بررسی و رتبه‌بندی شرکت‌های پیمانکاری معرفی و در نظر گرفته شده است و شرکت‌هایی که در حوزه‌های پیمانکاری فعالیت می‌کنند موظف به دریافت آن هستند. 

بارها دیده‌ شده است که شرکت‌های پیمانکاری فرایند ثبت شرکت را با اخذ مجوز مربوطه اشتباه گرفته و با عدم دریافت یکی از آن‌ها فرایند کاری و حقوقی شرکت را با چالش‌های مختلفی همراه می‌کنند. این در حالی است که رتبه‌بندی پیمانکاران که توسط سازمان برنامه و بودجه‌ی کشور دریافت می‌شود و از طرف دیگر فرایند ثبت شرکت توسط اداره‌ی ثبت انجام خواهد شد. در نتیجه‌ی این موضوع باید در نظر داشت که فرایند ثبت شرکت هیچ ارتباطی با دریافت و اخذ رتبه‌بندی ندارد و شرکت‌های پیمانکاری باید در کنار انجام فرایند و گذراندن مراحل ثبت شرکت اقدامات لازم را برای دریافت رتبه‌بندی نیز انجام دهند.

در ادامه‌ی پاسخ به این پرسش که رتبه‌بندی پیمانکاران برچه اساسی انجام می‌شود، باید در نظر داشت که اخذ رتبه پیمانکاری باید در همان حوزه‌‌ی مربوط به فعالیت شرکت مذکور انجام و بررسی شود. در حقیقت پس از انجام فرایند تکمیل مدارک و ارائه‌ی آن‌ها به وزارت صمت یا هر نهادی که با روند کسب و کار شرکت در ارتباط است، فرایند درخواست برای اخذ رتبه‌بندی پیمانکاری قابل انجام خواهد بود. 

هزینه دریافت و اخذ رتبه‌بندی پیمانکاری به چه صورت است؟

هزینه دریافت رتبه‌بندی پیمانکاری بسته به نوع فعالیت و حوزه‌ی کاری شرکت و پروژه‌های آن شرکت صورت می‌گیرد. در نتیجه‌ی این موضوع باید در نظر داشت که برای تهیه‌ی مدارک و ارائه‌ی آن‌ها به نهاد مربوطه، باید هزینه‌هایی از طرف متقاضی پرداخت شود که بر اساس نوع فعالیت شرکت در نظر گرفته می‌شود.

البته این تمامی هزینه‌هایی که یک شرکت باید برای دریافت و احذ رتبه‌بندی پیمانکاری پرداخت کند، نیست! بلکه شرکت‌های پیمانکاری برای تعیین رتبه‌بندی از عدد ۱ تا ۵ نیز باید اقداماتی متفاوت را از درون سازمان خود انجام دهند که هر یک از آن‌ها در روند رتبه‌بندی و تشخیص روند کاری شرکت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود. 

بسیاری از شرکت‌های پیمان‌کاری با وجود داشتن افراد مجرب و حرفه‌ای در حوزه‌های کاری خود از روند قانونی و حقوقی مربوط به دریافت رتبه‌بندی پیمانکاری به شکل درست ناآگاه هستند و همین موضوع باعث می‌شود تا این شرکت‌ها از لحاظ فعالیت با مشکلات و چالش‌های بسیار زیادی مواجه شوند. با توجه به این موضوع توصیه می‌شود تا شرکت‌های پیمانکاری پیش از هر چیز اقدامات لازم برای دریافت مشاوره از حقوق‌دانان و افراد مجرب را در زمینه‌ی مربوطه دریافت کنند. دریافت مشاوره از یک حقوق‌دارن مجرب و دارای اطلاعات و دانش کافی باعث می‌شود تا علاوه بر سریع‌تر شدن روند دریافت مجوز مربوطه، هزینه‌های مربوط به دریافت اقدامات مذکور نیز کاهش پیدا کند و احتمال خطا در روند انجام ارائه‌ی درخواست دریافت رتبه‌بندی به کمترین میزان ممکن برسد. 

چه شرکت‌هایی باید اقدام به دریافت رتبه‌بندی پیمانکاری کنند؟

به طور معمول تمامی شرکت‌های فعال در حوزه‌های پیمانکاری موظف به دریافت رتبه‌بندی هستند. این شرکت‌ها شامل این موارد هستند:

  1. شرکت‌های فعال در حوزه‌ی نیرو
  2. شرکت‌های فعال در حوزه‌ی تولید، ساخت و نگه‌داری از تاسیسات و تجهیزات
  3. شرکت‌های راه و ترابری
  4. شرکت‌های ساختمانی و ابنیه
  5. شرکت‌های صنعت و معدن
  6. شرکت‌های حوزه‌ی کشاورزی
  7. شرکت‌های فعال در حوزه‌ی آب شرکت‌های مدیریت آن
  8. شرکت‌های کاوش‌ها زمینی
  9. شرکت‌های ارتباطی
  1. شرکت‌های که در حوزه‌ی مرمت آثار باستانی فعالیت می‌کنند
  2. شرکت‌های فعال در زمینه نفت و گاز

هر یک از این شرکت‌ها که به صورت پیمان‌کاری فعالیت می‌کنند باید علاوه بر انجام اقدامات مربوط به ثبت، در زمینه‌ی دریافت رتبه‌بندی پیمانکاری نیز اقداماتی انجام دهند تا از آن طریق بتوانند به از مزیت‌های آن بهره‌مند شوند. در این میان سوال دیگری که در ذهن بسیاری از دارندگان شرکت‌های ثبتی ایجاد می‌شود این است که مزیت‌های دریافت این رتبه‌بندی چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که مزیت‌های متعددی به روند رتبه‌بندی پیمانکاری کمک می‌کند. به عنوان مثال دریافت رتبه‌بندی مناسب باعث می‌شود تا وجهه‌ی یک شرکت پیمانکاری به شکلی بهتر در میان اذهان و مشتریان جا بیافتد و از این طریق، شرکت مذکور بتواند به شکلی بهتر فعالیت‌های خود را در حوزه‌ی ارائه‌ی خدمات تخصصی خود ارائه دهد. 

دریافت رتبه‌ی بهتر پیمانکاری می‌تواند تاثیری مستیم روی روند جذب مشتری و دریافت پروژ‌ه‌های پیمانکاری این نوع شرکت‌ها داشته باشد و از این طریق شرکت‌ها بتوانند به شکلی پیشرفته‌تر و بهینه‌تر امکان جذب مشتری و دریافت پروژه های مختلف را در اختیار داشته باشند. در نتیجه‌ی این موضوع مشتریان می‌توانند از این طریق اقدامات لازم را برای ارائه‌ی خدمات خود انجام دهند. 

اخذ مشاوره برای دریافت رتبه‌بندی پیمانکاری

شرکت‌هایی که تمایل به دریافت رتبه‌بندی پیمانکاری دارند می‌توانند با اخذ مشاوره از وکلا و حقوق‌دانان خبره و مجرب مانا ثبت به شکلی درست و اصولی‌تر اقدامات لازم را انجام دهند. در صورتی که تصمیم به اخذ دریافت مشاوره دارید یا می‌خواهید فرایند دریافت اخذ رتبه‌بندی را به وکلی مانا ثبت تحویل دهید می‌توانید با مشاورین این مرکز به صورت مستقیم تماس بگیرید. شما می‌توانید با دریافت خدمات مشاوره از این مرکز با خیال راحت و به شکلی بهینه اقدامات لازم برای دریافت خدمات حقوقی را با رعایت اصول درست انجام داده و در فرایند دریافت اطلاعات قانونی و حقوقی به بهترین شکل ممکن از امکانات این مرکز بهره‌مند شوید.

گفتنی است دفتر موسسه حقوقی مانا ثبت در شهر تهران خیابان ستارخان، خیابان کوثر دوم پلاک ۱، ساختمان دلگشا، طبقه پنجم، واحد ۳۴ بوده می‌توانید. با مراجعه به این مرکز اقدام به دریافت مشاوره‌های لازم در این زمینه کنید. همچنین شما می‌توانید با برقراری تماس با شماره‌های زیر اقدام به دریافت مشاوره‌های لازم برای اخذ رتبه‌بندی شرکت پیمانکاری یا ثبت آن کنید. مانا ثبت در زمینه‌ی ارائه‌ی کلیه مشاوره‌های حقوقی همواره همراه شما است و می‌تواند به شکلی درست و از طریق مراجع قانونی شما را برای دریافت مجوز‌ها و امکانات لازم راهنمایی کند. 

تلفن تماس مانا ثبت:

۰۲۱۴۴۳۸۸۰۵۲

۰۲۱۴۴۳۸۸۰۷۲

۰۲۱۴۴۳۸۸۰۷۴

شماره موبایل: ۰۹۱۲۵۴۵۳۱۵۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *